Честит празник!

   Честит празник, скъпи учители!

На днешния ден в над 100 държави по света отбелязват Международния ден на учителя. Датата е предложена от ЮНЕСКО през 1994 г. по повод на 40-та годишнина от приемането на препоръките за статута на учителите.

 

 

ПРИВЕТСТВИЕ

СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА,

 

Поздравявам Ви с откриването на новата учебна 2018/2019 година в общинските образователни институции:

-          Средно училище „Христо Ботев” – Горна Малина с профилирано пет годишно обучение след седми клас по професията  Сътрудник в малък и среден бизнес”;

-         Обединено училище “Св. Св. Кирил и Методий” – Априлово с подготовка по професиите “Хлебар - сладкар” и “Работник в горското стопанство”;

-         Основно училище “Отец Паисий” -  Долно Камарци;

-         Детска градина “Вяра, Надежда, Любов” – Горна Малина.

 

Мили деца,

Детството Ви е изпълнено с много усмивки и игри.

В детската градина Вие ще имате много приятели и с подкрепата на  учителите и родителите, ще положите основите на вашето възпитание, обучение  и поведение.
Скъпи първокласници,

Този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители. Първият училищен звънец, прекрачването на  училищния праг, първите учебници.

Ден, в който  поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности.
Скъпи ученици,

С помощта на Вашите учители и родители Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете всяко едно нещо, което Ви интересува.

Вярвам, че всеки един от Вас ще открие своята силна страна, именно тук, в училище и вярвам, че Вие имате способността да я развивате и усъвършенствате  в бъдеще.
Уважаеми Директори и учители,

Необикновен и неповтарящ се е всеки миг в училище, всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало – да бъдете учители, това е голямо богатство и огромна отговорност.
Всеки един от Вас, отдавайки себе си на децата, с любов и с професионализъм, поставя основите и гради общото ни бъдеще.

Искам да благодаря за подкрепата и  на Вас,  родители, общественици и културни дейци! Нека всички заедно да осигурим на нашите деца спокойствие, сигурност у дома, в училище и на пътя, любов и изпълнен с хармония свят.

 

Пожелавам Ви много здраве и успех!

На добър час през новата учебна година!

 

инж. Ангел Жиланов

Кмет на Община Горна Малина

Важно!

Известяваме Ви, че на 18.09.2018 г., вторник между 08.30 ч. и 16.30 часа ще бъде извършена дезинсекция срещу бълхи и кърлежи (дезакаризация) в тревни площи с общестевно предназначение ( паркове, градинки, детски площадки) във всички населени места на територията на община Горна Малина.
 
Притежателите на пчелини/пчелни семейства следва да не допускат достъп на пчели в горепосочения часови диапазон и на упоменатите места, за да се предотврати отравянето им.

 

Информация за вида на препаратите ще намерите тук

 

Интересно

Представяме Ви, материали във връзка с дейностите на РЗИ - Софийска област по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. на теми "Гимнастика за жени с нормална бременност" и "Хранене през бременността и кърмаческия период"

Хранене през бременността и кърмаческия период

Упражнения за жени с нормална бременност

Гимнастика за жени с нормална бременност

 

 

Фестивал на обединението на изкуствата

На 18 август 2018 г. фоайето на зала „Арена Горна Малина” отвори врати за гостите и участниците във Фестивала на обединение на изкуствата, съхраняващи и създаващи културното наследство „Нови Измерения”, организиран от Община Горна Малина и художничката от Горна Малина Пака Трайкова.
Авторката представи арт инсталациите си "ПАРАЛЕЛНИ РЕАЛНОСТИ" и "HOLY DOORS" и дари картината си „The sacral” на Община Горна Малина, в знак на признателност за съпричастността и за реализирането на фестивала от кмета инж. Ангел Жиланов и зам.-кмета г-жа Иванова. Пака Трайкова благодари на конструктурите на творбите си Валентин Тодоров за Holy Doors и на Петър Янкулов за Паралелни Реалности. След специално подготвената програма за фестивала от Танцова формация "ЛУДО МАЛИНСКО", в народните хорá се включиха и всички присъстващи.
 

Материал на РЗИ – Софийска област

Предоставяме на Вашето внимание материал на РЗИ – Софийска област по повод лятната АНТИСПИН кампания на тема: „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“. С материала може да се запознаете тук

 

Очакваме Ви!

 
Пака Трайкова е писателка, художничка и композиторка от България. В литературата е автор на над 130 произведения във всички жанрове изразяващи културата, духовността и историята на художествената й страна Мрания. Съосновател е на литературното течение Феризъм. В музиката създава метод на композиране, наречен РаМера (продължително сливане) за допълнително разгръщане на Мраниянската култура и духовна хармония. В рисуването изработва своя разпознаваем стил КреаНишава (една от писменостите на Мрания, в превод: Тайните знаци на Истината). В основата си КреаНишава лежи на символизма, абстракционизма и фигуративността, но нейната дълбочина идва от перспективата на убеждението изразяваща структурата на разказа, посланието и връзката на Човек – Бог – Измерение, представен чрез белия цвят като шаманска шарка.
   От 2010 година излага творбите си в Европа и САЩ в колективни и самостоятелни изложби, както и на престижни форуми, като Биеналето във Венеция, в арт салон в Лувъра в Париж и в експозиция на екраните на Times Square в Ню Йорк както и на международния арт фестивал „Любов и Вдъхновение” в Южна Корея.
  Духовните й проекти HOLY DOORS и МЕЖДУ БОГОВЕ жънат огромни успехи в родната й България, за което е отличена с авторска творба в стила КреаНишава в албумите „Автори и изложби” том 1 на Галерия България и Софийска филхармония. Победител е в Biennial edition 2017 на лондонското списание за изкуство Peripheral ARTeries Magazine. Носител е на Международната награда Леонардо да Винчи – универсален артист и Международната награда на нациите – В почит на Тициан.
  Творбите й са в частни колекции в Нова Зеландия, Великобритания, Испания, Германия, Франция, САЩ и България и в Музея на Темата в Южна Корея.
 
 
 

Обява

Общинската служба по земеделие гр. ЕЛИН ПЕЛИН, офис ГОРНА МАЛИНА уведомява всички собственици и ползватели на земеделски земи, че са изготвени предварителните регистри по чл. 72, ал. 2 ППЗСПЗЗ на имотите с подадени декларации по чл. 69 и заявления по чл. 70 ППЗСПЗЗ за участие в споразумения за ползване  /формиране на масиви за ползване/ в землищата на община ГОРНА МАЛИНА.

Регистрите се намират в офиса на службата в с. ГОРНА МАЛИНА.

Промени в предварителните регистри могат да се правят в срок до 15 август 2018 г.           

Общинска служба по земеделие  ЕЛИН ПЕЛИН, офис ГОРНА МАЛИНА

 

Важно!

Известяваме Ви, че на 23.07.2018 г., понеделник от 21.00 ч. до  03.30 часа на 24.07.2018 г. ще се проведе дезинсекция срещу комари (имаго) в тревни площи с висока и средно висока тревна растителност, със застоели или слаботечащи води - естествени биотопи на комарите във всички населени места на територията на община Горна Малина.
 

Притежателите на пчелини/пчелни семейства следва да не допускат достъп на пчели в горепосочения часови диапазон и на упоменатите места, за да се предотврати отравянето им.

Писмо "Пест Корект" ООД

Съобщение

Писмо кметове на населени места

Анкетна карта

Мнението Ви е важно за нас! Ще сме Ви благодарни, ако го споделите чрез попълване на тази анонимна анкетна карта. Отговорите Ви ще ни помогнат да подобрим нашата работа и обслужването на клиентите.

Благодарим Ви предварително за участието в анкетата!

Анкетна карта за качеството на административното обслужване в община Горна Малина

СЪОБЩЕНИЕ

         На основание чл.32 от закона за пчеларството, вр.чл.8, ал. 2 от Наредба № 13 от 26.08.2016г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекциозни и дезинсекционни  дейности, Ви известяваме, че на 24.06.2018г. неделя от 22:30  до 2:00 на 25.06.2018г. понеделник от 22:30 до2:00 часа ще се извърши дезинсекция срещу испанска мухаи по декоративните дървета/ кестен / находящи се на територията на с. Априлово, улица "Първа", "Двадесет и пета" и ул. "Тридесет и седма".

Собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне По преценка на собствениците мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг.

Препаратът, с който ще се извършва третирането за унищожаването на испанската муха е Даскор440. С разрешение № 01356 –ПРЗ -1/04.01.2016г. за пускане на пазара и употребата на продукт за растителна защита, на база Заповед №  РД 11-1866/11.12.2015г. на Изпълнителния  Директор

 

 

Покана

Покана

Инвестиционно предложение

Инвестиционно предложение за "Органична кравеферма за 60 крави затворен цикъл" в ПИ 044005, м. "Долна БабаКевица", с. Осойца, община Горна Малина, Софийска област.

С информация по приложение 2 към чл.6 от Наредба за условията и реда за извършване на ОВОС може да се запознаете от тук.

 

Приемна на Областен информационен център

Изнесена приемна на ОИЦ-София в Община Горна Малина

На 11.06.2018 г. (понеделник) от 11.00 ч. до 14:00 ч. екипът на Областен информационен център София-град и София-област ще проведе изнесена приемна в Горна Малина (пл. „Родолюбие” 1). Посетителите на приемната ще бъдат запознати с актуални и предстоящи за кандидатстване процедури по програмите, които се финансират от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Всеки желаещ ще може да получи на място от експертите на ОИЦ напълно безплатна информация за оперативните програми, Програма за развитие на селските райони и Програма за морско дело и рибарство. В рамките на инициативата ще бъдат раздавани информационни и рекламни материали.

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.001-0020-C01, изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 28 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

Честит празник мили деца!

 

Важно!

Известяваме Ви, че на 04.06.2018 г., понеделник между 08.00 ч. - 16.30 часа ще бъде извършена дезинсекция срещу бълхи и кърлежи (дезакаризация) на тревни площи с обществено предназначение (паркове, градинки и детски площадки). На 04.06.2018 г. от 21.00 часа до 3.30 часа на 05.06.2018 г. ще се извърши дезинсекция срещу комари (имаго) във всички населени места на територията на община Горна Малина.
 
Притежателите на пчелини/пчелни семейства следва да не допускат достъп на пчели в горепосочения часови диапазон и на упоменатите места, за да се предотврати отравянето им.
 

Информация за вида на препаратите ще намерите тук.

Информационни срещи

На 28 и 30 май 2018 г. във всички населени места на община Горна Малина се проведоха информационни срещи по проект „Празникът „Роде мой” в община Горна Малина, под  девиза на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. „Съединението прави силата”, одобрен по Грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018” чрез Национално сдружение на общините в Република България.

Информационни срещи

График

за провеждане на информационни срещи по проект „Празникът „Роде мой” в община Горна Малина, под  девиза на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. „Съединението прави силата” , одобрен по Грантова схема  „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018” чрез Национално сдружение на общините в Република България

Дата

Населено място

Час

Зала

28.05.2018 г.

Горна Малина

10.00 часа

Пенсионерски клуб

28.05.2018 г.

Априлово

11.00 часа

Кметство

28.05.2018 г.

Долна Малина

14.00 часа

Читалище

28.05.2018 г.

Белопопци

15.00 часа

Читалище

28.05.2018 г.

Гайтанево

16.00 часа

Читалище

28.05.2018 г.

Байлово

17.00 часа

Читалище

 

 

 

 

30.05.2018 г.

Негушево

09.30 часа

Кметство

30.05.2018 г.

Осойца

10.00 часа

Пенсионерски клуб

30.05.2018 г.

Долно Камарци

11.00 часа

Читалище

30.05.2018 г.

Саранци

12.00 часа

Кметство

30.05.2018 г.

Чеканчево

13.00 часа

Читалище

30.05.2018 г.

Макоцево

14.00 часа

Кметство

30.05.2018 г.

Стъргел

15.00 часа

Кметство

30.05.2018 г.

Горно Камарци

16.00 часа

Кметство

Честит празник!

Честит 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Важно!

Областна дирекция "Земеделие" - София област известява собствениците на земеделска и горска техника и машини за земни работи за провеждане на годишни технически прегледи на горепосочената техника, съгласно следния график:

- 07.06.2018 г. с. Априлово - от 09.30 - 11.00 часа пред кметството
 
- 07.06.2018 г. с. Стъргел - от 11.30 - 13.00 часа пред кметството
 
- 12.06.2018 г. с. Чеканчево - от 09.30 - 11.00 часа пред кметството
 
- 12.06.2018 г. с. Гайтанево - от 11.30 - 13.00 часа пред кметството
 
- 12.06.2018 г. с. Байлово - от 13.30 - 15.00 часа пред кметството
 

ЗАПОЧНА „МАЛИНАЛЕ 2018”

Четвъртото издание на Регионален арт фест „Малинале” бе открито на 19 май в Ритуална зала - Горна Малина, в навечерието на най-светлия български празник - 24 май.
„Малинале 2018” за първи път представя самостоятелна изложба – живопис „Акварелно, мистично, поетично” на художничката от с. Априлово Даниела Танева.
В Ритуалната зала на Община Горна Малина са подредени 55 акварела, рисувани в периода 2015 – 2018 г.
Кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, под чийто патронаж се провежда арт фест „Малинале 2018” поздрави г-жа Танева и й връчи диплом и свидетелство за дарените от нея две картини.
 
 

Гостите на Община Горна Малина от Австрия посетиха Детската градина, Средното училище и Арена Горна

Делегацията от кметове на малки и средни общини в Австрия, водена от Президента на асоциацията на кметовете г-н Алфред Риедел, кмет на община Графенвюрт и генералния секретар на Сдружението г-н Валтер Лайс, посетиха Детската градина, Средното училище и Арена Горна Малина.
 

Ученическо самоуправление в община Горна Малина

Днес, 11 май, гимназистите от СУ „Христо Ботев” – Горна Малина бяха посрещнати от кмета на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, председателя на Общинския съвет инж. Емил Найденов, зам.-кмета г-жа Иванова и от секретаря на община Горна Малина г-жа Павлова.
Кметът инж. Жиланов запозна младежите с развитието на общината днес и с перспективите за развитието й в бъдеще, с осъществените и предстоящи проекти на общината. Той сподели, че приоритет за общинската управа е образованието на младите хора, че разчита на мнението и препоръките им.
След срещата с кмета, избраните от Ученическия съвет гимназисти за ученическото самоуправление заеха позициите си:
Кмет на община Горна Малина – Теодора Темелкова – 11 клас;
Председател на Общински съвет Горна Малина – Иван Филипов – 9 клас;
Заместник – кмет на Община Горна Малина – Цветелина Йорданова –
11 клас;
Секретар на Община Горна Малина – Петя Георгиева – 9 клас;
Главен експерт образование, култура, вероизповедание и младежки дейности – Евелина Василева – 11 клас.
През месец юни Ученическият съвет на Средното училище в Горна Малина ще се срещне с ръководството на общината на кръгла маса.
 

Трудова борса

   Дирекция „Бюро по труда“ гр. Ихтиман организира специализирана трудова борса  по Проект „Обучение на възрастни преминали курсове по ограмотяване“, която ще се проведе на 15.05.2018 г. от 11,00 часа в Залата на Общинска библиотека Елин Пелин.
 
   В тази връзка Ви каним да присъствате на трудовата борса, където ще се срещнете с  търсещите работа лица от района, ще имате възможност да осъществите контакт и да обмените информация помежду си.
 
   Моля потвърдете Вашето участие на e-mail: bt_ihtiman_pu@abv.bg или тел. 0878 283930 -  Миглена Маринова до 10.05.2018 г.
 
 

Информационна среща по проект "Библиотеката и училището - ръка за ръка за успешни деца"

    На 3-ти май 2018 г. в библиотеката на НЧ "Съзнание 1925" се проведе информационна среща по проект "Библиотеката и училището - ръка за ръка за успешни деца" за запознаване на обществеността с целите и дейностите, които си поставя проекта през периода април - октомври. Екипът на проекта, заедно със стажанти и доброволци на библиотеката, представи презентация и брошури, които сами са изготвили. Присъстваха представители на партньорската организация СУ "Христо Ботев" Горна Малина, на местната и общинска власт, бизнеса и местната общност, колеги библиотечни и читалищни дейци. Учениците от 1б клас, които са една от целевите групи по проекта по дейността "Час на библиотекаря", изиграха пред гостите приказката "Дядо и ряпа" и показаха в изложба книжките-хармоники, които изработиха в едно от съвместните занимания.
    Проектът се осъществява с подкрепата на Фондация "Глобални библиотеки - България" в рамките на конкурс "Библиотеката - активен участник в обществения живот", съгласно договор РД 11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Световен ден на здравето

На 10 май отбелязваме Световния ден на здравето. Регионална здравна инспекция - Софийска област е подготвила здравно-информационен материал на тема: „Здраве за всеки чрез спорт и физическа активност.“

С материала може да се запознаете тук

 

Инвестиционно предложение

Инвестиционно предложение за "Изграждане, преустройство и разширение на цех за преработка на млечни продукти и пречиствателно съоръжение" в УПИ X - "за промишлена и складова дейност", кв. 82а, с. Горна Малина, община Горна Малина, Софийска област.

Приложение 2 към Наредбата за ОВОС

Световен ден на здравето

7 април 2018 г.   Световен ден  на здравето с мото

 „Здраве за всички и навсякъде“

Вече 70 г. след ратификацията на Устава на Световната здравна   организация /СЗО/ на 7 април1948 г., лекарите и здравните работници от 194 държави, включително Република България, честват своя професионален празник. По традиция, тази най-важна дата в календара на СЗО, ежегодно се обвързва с множество амбициозни и вълнуващи международни здравно-информационни и здравно-образователни кампании, насочени към възпитаване и приобщаване на общностите към духа на градивната здравна култура, с цел прилагане на нейните принципи в живота.

Емблематичният лозунг „Здраве за всички“ е предопределен от стратегическия подход на СЗО към повсеместен прогрес в други, свързани със здравето значими свери на устойчиво обществено развитие. Осигуряването на всеобщ, обезпечен достъп до основни и качествени  здравни грижи, рефлектира положително върху очакваната продължителност на живота, защитата от эпидемии, мащабите на бедността, заплахата от глад и създаване на работни места. Направляването на инвестиции за здраве на глобално и местно равнище е сред приоритетите на СЗО и службите на ООН, предвид установени тревожни статистически данни: половината човечество, все още няма достъп до здравеопазване. В перспектива, до 2023 г. един милиард души по света трябва да получат здравен достъп, според прогнозите и указанията на двете световни организации.

В тази връзка, генералният директор на СЗО господин Тедрос Гебрейесус апелира: „Никой не е длъжен да прави избор между смъртта и финансовите затруднения. Никой не е длъжен да избира между закупуването на лекарства и закупуването на храна “. Това послание е напълно в синхрон с мотивацията на отделните страни членки, за интегриране на качествено здравеопазване в ежедневието на хората. Доброволни хуманитарни организации от типа „Лекари без граница“, работят за осигуряване на майчиното и детско здраве, борбата с епидемии, травмите, вредните за здравето последици от замърсяването на околна среда  в мирновременни и военновременни условия - във всяка точка на Земното кълбо.
Международният ден на здравето е създаден с цел да привлича ежегодно общественото внимание към значим, детерминиран от СЗО здравен проблем, с цел колективно придвижване и преодоляване в обозримо бъдеще.
 
Един от стълбовете на общественото здравеопазване – профилактиката на болестите  е мощно средство в борбата за по-добро здраве и просперитет на хората по света.   Международният ден на здравето 7-ми април е повод,  жизнерадостния  призив: „Вместо с пролетна умора, посрещни сезона с настроение и прилив на енергия!“  да се превърне в реалност и предизвикателство за избор на здравословен стил на живот сега и в бъдеще.
 
 

Съобщение

  Известяваме Ви, че на 10.04.2018 г., вторник между 08.00 ч. - 18.00 часа под ръководството на Нели Соколова - биолог ще бъде извършена дезинсекция срещу бълхи и кърлежи (дезакаризация) на тревни площи с обществено предназначение (паркове, градинки и детски площадки) и дезинсекция срещу ларви на комари в установени битотопи (места със застоели и слаботечащи води) във всички населени места на територията на община Горна Малина.
 
Третирането ще се извършва с препарати, гарантиращи безопасността на хората, опазването на околната среда и не представляващи опасност за пчелите и пчелните семейства.
 

Информация за вида на препаратите ще намерите тук.

 

Съзтезание в СУ "Христо Ботев" Горна Малина

                                                     

Състезанието „Многознайко” – публична изява по проект „Училище за успех – Модел на образователната интеграция, основан на силните страни” в СУ „Христо Ботев” – Горна Малина

 На 2 март, 2018 г. в СУ „Христо Ботев” – Горна Малина се проведе състезанието „Многознайко”, в което участваха ученици от групите (I – IV клас) за допълнително обучение по български език и математика, включени в проекта „Училище за успех – Модел на образователната интеграция, основан на силните страни”.

Училищният координатор за учениците по Проекта и гл. учител в СУ – Горна Малина г-жа Цветанка Петкова бе подготвила презентации за всеки един от четирите кръга на състезанието:

-         Стани богат със знания;

-         Пъзел;

-         Кръстословица;

-         Кахут „Българската държава в най-стари времена”.

Отборите също бяха четири – „Пирин”, който спечели състезанието с 338 точки, „Тракия”, „Стара планина” и „Дунав”.

Кахут е компютърна програма за викторини, дидактически игри и др.

Учениците и от четирите отбора показаха пред гостите, че умеят да работят с таблетите, закупени по проекта – редяха електронни пъзели, отговаряха на въпроси с 4 възможни отговора и записваха буквата на верния на таблета, разпознаха българските царе...
За присъстващите родители бе радостен фактът, че децата им имат сериозни постижения в писането, четенето и смятането.
Проектът е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
 
 

Уведомление

От 06.03.2018 г. Областна дирекция по безопасност на храните - Софийска област е с променено седалище и нов адрес на управление - гр. София, район "Красно село", бул. "Христо Ботев" №17, ет.3.
 
 

Покана

Отчетно-изборно събрание

на Сдружение „Читалищата в община Горна Малина – 2015”,  с. Горна Малина, Софийска област на 23 март 2018 г. от 15:00 часа в зала № 9 на Общинска администрация Горна Малина, пл. „Родолюбие” № 1

 

ДНЕВЕН РЕД:

 1. Отчет за дейността на Сдружението
 2. Финансов отчет
 3. Освобождаване от отговорност на Председателя, членовете на Управителния съвет и на Контролния съвет
 4. Избор на управителен съвет
 5. Избор на председател на сдружението
 6. Избор на контролен съвет
 7. Други

 ГЕОРГИ  ДИМИТРОВ /п/

Председател на сдружение „Читалищата в община Горна Малина – 2015”

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Покана

 

   

 

 

Заповядайте на първото състезание "Многознайко" на учениците от СУ „Христо Ботев” в Горна Малина, участващи в  проект "Училище за успех - Модел за образователна интеграция, основан на силните страни",   на 2 март, 2018 г. от 12:30 часа в кабинет № 18!

В състезанието ще вземат участие учениците от първи до четвърти клас, включени в проект "Училище за успех - Модел на образователна интеграция, основан на силните страни", заедно с връстниците им от начален курс, които не участват в проекта.

Децата ще се състезават в няколко кръга.

Основната цел на състезанието е учениците да покажат знанията си  по български език и математика. В творческа обстановка те ще са мотивирани да споделят наученото и преживяното, ще обменят знания и идеи, ще се съревновават по между си.

Поканени са ученици, родители, представители на Община Горна Малина, местни организации и лидери.

Проектът "Училище за успех - модел за образователна интеграция, основан на силните страни" е на Фондация „Институт за социални услуги в общността” (2017 – 2019), с партньори средно училище „Христо Ботев” – Горна Малина и община Горна Малина и е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

ПОКАНА

Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда

           

  ПОКАНА                    

ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА ОРГАНИЗИРА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ  ПО  ПРОЕКТ „ЦЕНТЪР ЗА ПОЧАСОВО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ В ОБЩНОСТТА ИЛИ В ДОМАШНА СРЕДА-ГОРНА МАЛИНА”, ПО ДОГОВОР №BG05M9OP001-2.002-0269-C01, ФИНАНСИРАН ПО ОП „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ” 2014-2020 г., ФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН  ФОНД, ПРИОРИТЕТНА ОС 2: „НАМАЛЯВАНЕ НА БЕДНОСТТА И НАСЪРЧАВАНЕ НА СОЦИАЛНОТО ВКЛЮЧВАНЕ”

 ДАТА И МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ:  09.02.2018 г. /петък / от 09,00 часа на адрес: с. Горна Малина, ул."7” №5, Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда - Горна Малина.

 НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ:

- РЕЗУЛТАТИ И ИЗВОДИ ОТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТА

- ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО  РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ЦЕНТЪР ЗА ПОЧАСОВО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ В ОБЩНОСТТА ИЛИ В ДОМАШНА СРЕДА - ГОРНА МАЛИНА

Държавно първенство по олимпийско таекуондо

На 17 и 18 февруари 2018 г. Община Горна Малина ще бъде домакин на най-престижното първенсво на републиканско ниво, в което участие ще вземат над 500 участника от цялата страна. За първи път ще включва всички възрастови групи в двете дисциплини – пумсе и спаринг.  Това първенство ще бъде определящо за националният състав по таекуондо през годината. Състезанието стартира на 17 февруари 2018, а официалното откриване ще се състои на 18 февруари 2018 – неделя в Спортен комплекс „Арена Горна Малина”.
 
Таекуондо – WT e спортът, който в рамките само на година изкара страната ни, сред лидерите в този спорт, а БФТ е официално най-бърза развиващата се федерация в България.
 
Участие в държавното първенство ще вземе и единственият българин спечелил медал от световно първенство за мъже от олимпийски спорт, в олимпийска дисциплина.

Важно!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
 ЗА ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ и ПРИЛОЖЕНИЕ №1
 

 М О Т И В И

 за
изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги и Приложение №1, предоставяни от Община Горна Малина
 

 1.Причини, налагащи промените на измененията и допълненият на подзаконовия акт:

 Местните приходи са финансови средства, които са част от общия бюджет на общината, необходими за осъществяване на социално-битови услуги, като същите се разходват в зависимост от потребностите на населението и възможностите на общината за ресурсна обезпеченост.
 Приходите от такси и услуги покриват текущите оперативни нужди за поддържане на материалната база. Увеличаване на разходите, необходими за обезпечаване на дейностите по отношение на сградния фонд, оборудване с нова техника, текущи ремонти и поддръжка, налагат актуализация на сумите за услуги.
     
  При определяне размера на тази услуга са взети предвид видът и обемът на извършваните дейности, времето, необходимо за това и досегашната практика. При въвеждането им е приложен диференциран подход спрямо този вид услуга, имайки предвид търсенето, потреблението и формирането на приходи в общинския бюджет.
 
2.Цели,които се поставят с приемането на помените в Наредбата и Приложение №1:
 Постигане на пълнота и последователност на Наредбата в съответствие с изискванията  на ЗМДТ.
        
3.Финансови и други средства, необходими за прилагането на новата уредба:
За прилагането на настоящата промяна в Наредбата не са необходими допълнителни финансова средства.
4.Очаквани резултати от прилагането на Наредбата и Приложение №1:
Постигане на по-справедлив начин за определяне на размера на таксите, които се събират в Община Горна Малина при предоставяне на услугата, а следователно и правилното прилагане на закона.
 
2. Изменения и допълнения на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, приета с решение №49, по протокол №3 от 22.12.2011г., допълнена и изменена с Решение №231 по протокол №9 от 12.09.2012г., с Решение №313 по протокол №11 от 30.11.2012г., с Решение №122 по протокол №3 от 12.06.2013г., с Решение №224 по протокол №9 от 16.12.2013г. и Решение № 199 по протокол №8 от 28.10.2014г. и приложение №1:
 
 
 

За прилагането на Наредбата не са необходими финансови средства.      

В наредбата не се въвеждат норми на правото на Европейския съюз, поради което не се налага по акта да бъде изготвена справка за съответствие с европейското право.

 

Футболен турнир

Поради очаквани ниски температури на 27.01.2018 г. и провеждането на друго спортно събитие в "Арена Горна Малина", футболният турнир ще се проведе на 03.02.2018 г. Часа и мястото остават непроменени.
 
 
На 27.01.2018 г., 09.00 часа в Спортен комплекс Горна Малина ще се проведе традиционният футболен турнир между отбори от населените места на община Горна Малина.
 
 
 
 
 
 

Покана за обществено обсъждане

П О К А Н А

 ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА

кани общинските съветници, кметове на населени места и всички заинтересовани лица на 15.12.2017 г. (петък) от 10:00 часа в сградата на община Горна Малина, ул. „21-ва” № 18, ет. 2, зала № 9, където ще се проведе публично обсъждане на проект за Годишна програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост на Община Горна Малина за 2018 г. Всички заинтересовани лица могат да подават становища, предложения и възражения относно изготвения проект на Годишната програма.

Проект на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост на Община Горна Малина за 2018 г.

 

ПОКАНА

Кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов
По случай 140 години от победната битка при Ташкесен и 140 години от освобождението на с. Саранци,
Ви кани  на тържествено шествие и поклонение пред Паметника на загиналите руски войни в м. “Перестето” на 19 декември 2017 г., от 11:00 часа
 
Сборен пункт: площада – с. Саранци

Писмо за съдействие

ИНЖ. АНГЕЛ ЖИЛАНОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА ИЗПРАТИ ПИСМО ДО ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ

Кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов днес изпрати писма до Президента на Република България, Министър-председателя и до Министрите Боил Банов, Красимир Вълчев, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и до Областния управител на Софийска област, с които известява държавните институции за книга, чието заглавие изопачава историческите факти за битката при Ташкесен, днес с. Саранци, през 1877 г.

Кметът очаква съдействие от Президента и Министрите истината за историческите факти да достигне до повече институции и хора, както и до читателите от целия свят.

Световен ден за борба със СПИН

 На 1 декември отбелязваме Световният ден за борба със СПИН. През 1988 г. Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН. 
 
Международният символ на борбата с ХИВ/СПИН е червената панделка. Тя е израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта.
Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта, като така изразява съпричастността към засегнатите от заболяването; кръвта, като така изразява болката, причинена от загубата на близките, починали от СПИН; яростта, като така изразява безпомощността, с която се приема заболяване, за което няма окончателно лечение. Червеният цвят също е и предупреждение да не се подхожда лекомислено към и да не се пренебрегва един от най-големите проблеми на нашето съвремие.
 
 
 
 

Честит Ден на християнското семейство!

   На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. От 1929 г. в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство и на православната християнска младеж. Този празник напомня на нас, българите, че трябва да възпитаваме децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите си и чистота на нравите. Семейството е нашето свещено място, в него децата ни научават най-ценните житейски уроци.

   21 ноември е повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас.

 

Международен ден без тютюнопушене

   Третият четвъртък на месец ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене. Тази година датата 16.11.2017 г. ще премине под мотото "Пушенето и ти". Министерството на здравеопазването подготви презентация на тема  "Пушенето на наргиле - факти и рискове за здравето". 
 
С презентацията може да се запознаете тук.
 
 
 

Ден на народните будители

Кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов поздравява будителите от община Горна Малина по случай 1 ноември - Денят на народните будители.
 
"На всички Вас, просветители в община Горна Малина - учители, възпитатели, културни деятели и творци, които запалвате искрата на любовта към книгите и познанието, пожелавам от все сърце здраве, силен дух и светлина, за да показвате пътя, по който да върви бъдното поколение. Честит празник!"
 
 

ПРОЕКТ "УЧИЛИЩЕ ЗА УСПЕХ - МОДЕЛ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ, ОСНОВАН НА СИЛНИТЕ СТРАНИ"

                                   
 В СУ „Христо Ботев” - Горна Малина учениците от първи и втори клас, записани в групата за допълнителна подготовка по математика, с ръководител г-жа Любов Кузманова, след като завършат задачите си по математика от работните листове по проекта, започват работа с таблетите… и математиката става по-лесна, по-разбираема и по-забавна.
   В дейностите по проекта могат да се включат и нови ученици, които са в образователен риск или които имат желание да развиват силните си страни.
   Родителите могат да получат консултация от учителите, логопеда и психолога, в подкрепа на развитието на децата им.
   Проектът е на Фондация „институт за социални услуги в общността” (2017 – 2019), с партньори Средно училище „Христо Ботев” – Горна Малина и Община Горна Малина и е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
 
 
 
 
 
 
 
 

Заповед № 339 от 25.10.2017 г.

   Заповед определяща услугите по чл.62 от Закона за местните данъци и такси, които ще се извършват на територията на община Горна Малина през 2018 г.:

 • Сметосъбиране и сметоизвозване;
 • Обезвреждане на битови отпадъци в депо;
 • Поддържане чистотата на териториите за обществено ползване

Изтегли пълния текст от тук

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ПРЕДИЗВИКА ЧЕКАНЧЕВО ФЕСТ 2017

Първият фестивал на храната "Да си спомним за истинската храна", организиран от ресторант "Паелера" в с.Чеканчево и с подкрепата на самодейците от местното НЧ „Отец Паисий 1919”, на приятели и спонсори, и със съдействието на кмета на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов предизвика огромен интерес. Информация за фестивала и много снимки ще намерите на официалната ни Фейсбук страница www.facebook.com/Admin.Gorna.Malina
 
 

Участие на кмета на община Горна Малина в международен семинар

 
 
 
Кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, взе участие в информационна среща организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара и Министерството на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите на Бавария на тема: "Технологии при депониране и рециклиране на отпадъците". За община Горна Малина посещението е безценен опит и контакти с най-добрите баварски фирми, лидери в сферата на управление на отпадъците.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда

Община Горна Малина обявява подбор на персонал на "Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда - Горна Малина за следните длъжности:

„Личен асистент” - Минимални изисквания: основно, средно, средно-специално.

 Характер на работата:  полагане на постоянни грижи за дете или възрастен с трайно увреждане, или за тежко болен, за задоволяване на ежедневните му потребности. Месечно възнаграждение - почасово заплащане 3,00 лв. на час, както и дължимите осигуровки за сметка на работодателя.

„Социален асистент” - Минимални изисквания: основно, средно, средно-специално.

 Характер на работата:  предоставяне на услуги в домашни условия, насочени към поддържане на личната хигиена и хигиената на обитаваното жилище, пазаруване и приготвяне на храна, пране и други комунално-битови дейности, както и дейности свързани със социализацията на потребителя. Месечно възнаграждение - почасово заплащане 3,00 лв. на час, както и дължимите осигуровки за сметка на работодателя.

Необходими документи за участие в процедурата по подбор:

- попълнено заявление - изтегли образец.

- автобиография - изтегли образец.

- копие от диплом за завършена степен на образование.

- копие от документи за квалификации, курсове, обучение и др. документ, съотносим за длъжността за която се кандидатства – ако е приложимо.

Място и срок за подаване на документите:

     Подаването на заявлението и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник, в деловодството на Община Горна Малина от 11.10.2017 г. до 20.10.2017 г., 12.00 часа.

Телефон за информация: 07152/ 23 20

Изтегли пълен текст на обявлението

"Да изчистим България заедно"

Община Горна Малина, община Ботевград и BTV Media Group, заедно с много доброволци ще чистят "Арабаконашкия проход" - район с историческо значение. На 16.09.2017 г. ще бъде почистен 16 километров участък - от яз. "Бебреш" (община Ботевград) до паметник "Арабаконак" (община Горна Малина).

 

  Община Горна Малина определя пункт за раздаване на чували и ръкавици за желаещите да се включат в кампанията "Да изчистим България заедно" на 16.09.2017 г. в сградата на общинската администрация, партер.

Световен ден на първата помощ

 

9-ти септември

СВЕТОВЕН ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩ

Мотото за 2017 г. е „Домашни наранявания"
 

        Международната федерация на Червения кръст и Червеният полумесец (МФЧК) е най-големият обучител по първа помощ е света.

         Първата помощ е основно умение, което може да осигури ефективна и бърза интервенция, за да помогне при наранявания, да намали страданията и да подобри шансовете за оцеляване на човек в нужда.

         Домашните наранявания обикновено са непланирани, неочаквани и нецеленасочени събития, които се случват внезапно и причиняват наранявания или загуби. При такива ситуации най-важна е помощта, която се оказва в първите минути след инцидента.

        Български Червен кръст провежда обучения по първа долекарска помощ на различни групи от населението.

 

За повече информация се свържете с нас на телефон 02/846 85 27  

ОС на БЧК - София

 

 

Инвестиционно намерение

Информация за преценяване на необходимостта от оценка на въздействие върху околната среда за комплексен проект за инвестиционна инициатива по реда на чл.150 от ЗУТ за изграждане на "Цех за производство на сладкарски изделия със сладкарница"
 
С информацията може да се запознаете тук
 

Поздравителен адрес

  Президентът на Република България Румен Радев поздравява инж. Ангел Жиланов, жителите и гостите  на община Горна Малина

Съобщение

Поради лошите метеорологични условия наземната дезинсекция ще се извърши на 31.08.2017 г. (четвъртък) от 07:30 ч. до 16:30 ч. срещу бълхи и кърлежи в парковете и детските площадки, а от 21:00 ч. на 31.08.2017 г.  до 03:00 ч. на 01.09.2017 г.  ще се извърши дезинсекция с наземна техника срещу възрастни (имагоцидни) форми на комари върху терени със средно висока и висока растителност.   

На основание чл. 32 от Закона за пчеларството, вр. чл. 8, ал. 2 от Наредба № 13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности и писмо вх. № 26.00-175/23.08.2017 г. по описа на община Горна Малина, Ви известяваме, че на 29.08.2017  г. (вторник) от 07:30 ч. до 16:30 ч. ще се извърши наземна дезинсекция срещу бълхи и кърлежи в парковете и детските площадки, а от 21:00 ч.  на 29.08.2017 г. (вторник) до 03:00 ч. на 30.08.2017 г. (сряда) ще се извърши дезинсекция с наземна техника срещу възрастни (имагоцидни) форми на комари върху терени със средно висока и висока растителност, находящи се на територията на община Горна Малина, както следва: с. Априлово, с. Байлово, с. Белопопци, с. Гайтанево, с. Горна Малина, с. Горно Камарци, с. Долна Малина, с. Долно Камарци, с. Макоцево, с. Негушево, с. Осойца, с. Саранци, с. Стъргел и с. Чеканчево.

Третирането срещу бълхи и кърлежи ще се извърши с препарат - "Айкън", а срещу комари с „Ротрин 200". 

Собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне. По преценка на собствениците мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг.

С пълния текст на горецитираното писмо може да се запознаете тук.

 

Съобщение

Списък на ползвателите на имоти - общинска собственост, които към 13.07.2017 г. не са заплатили дължимите наемни цени за земеделска земя по действащи договори за наем и полски пътища по заповеди на кмета на община Горна Малина № 096/31.03.2016 г. и № 80/23.03.2017 г.

Със списъка може да се запознаете тук

Съобщение

Областна дирекция "Земеделие" София област уведомява всички собственици на земеделска земя и земеделски стопани, че срокът за подаване на декларации по чл. 69 и заявления по чл.70 от ППЗСПЗЗ за стопанската 2015/2016 г. е 31 юли 2017 г.
 
С пълния текст на съобщението може да се запознаете тук.
 
 

Съобщение

Поради влошаване на метеорологичните условия третирането ще се извърши на 25 юли, вторник в същия часови диапазон.
   
На основание чл. 32 от Закона за пчеларството, вр. чл.8, ал.2 от Наредба № 13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекциозни и дезинсекциозни дейности и писмо вх.№ 26.00-151/17.07.2017 г., Ви известяваме, че на 27.07.2017 г. (четвъртък) от 21.00 часа до 01.00 часа на 28.07.2017 г. (петък) ще се извърши дезинсекция срещу имагоцидни форми на комари в населените места, находящи се на територията на община Горна Малина.
  
   Собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне. По преценка на собствениците мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг.
  
   Препаратът, с който ще се извършва третирането за намаляване на популацията на комари е: "Ротрин 200" - карантинен срок - 24 часа (1 ден), при доза 0,05 л/декар.
  
   С пълния текст на писмото може да се запознаете тук.
 

Носител на Националната литературна награда "Елин Пелин" 2017 г.

ВЛАДИМИР ЗАРЕВ - НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА "ЕЛИН ПЕЛИН" ЗА 2017 Г. НА ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА И СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 Писателят е предложен от Издателска къща "Хермес", гр. Пловдив.

Владимир Зарев е роден на 05.10.1947 г. в София.

Завършил е българска филология в СУ "Св.Климент Охридски".

От 1973 г. работи в списание "Съвременник", като понастоящем е главен редактор там.

Владимир Зарев е автор на 18 книги, между които трилогията "Битието", "Изходът", "Законът", култовият роман "Разруха", романите "Лето 1850", "Поп Богомил и съвършенството на страха", "Хрътката", "Хрътката срещу Хрътката". Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Германия.

 Националната литературна награда "Елин Пелин" му се присъжда за цялостно творчество през последните 10 години и за принос в българската литература за книгите:

- "Светове". Изумителен любовен роман, написан по действителна история. Един увлекателен и интригуващ роман за любовта, за привличането и отблъскването на два толкова чужди и едносъщи свята. Единият - богат, подреден и прегледен в яснотата си, другият - непредвидим, въвлечен в анархията, но жизнен и властен. Невъзможната им среща все пак се случва в съдбите на един мъж и на една жена.
 
- "Лето 1850". Романът "Лето 1850" разглежда съдбовните събития, разтърсили Северозападна България през хиляда осемстотин и петдесета година. По своето величие, мащабност, преживян народен възторг и трагизъм това въстание против турските поробители не отстъпва на Априлското, а избухва четвърт век по- рано. Макар и исторически, романът засяга редица проблеми, свързани с нравствените устои и духовните въжделения на нашия съвременник.
 
- "Разруха". Владимир Зарев е българският Балзак, чийто роман "Разруха" е повествование за историческия обрат в България, за какъвто германската културна критика все още мечтае. Зарев е пълнокръвен епичен автор, незасегнат от (пост)модернистичен скептицизъм. На Балзак напомня и щедростта, с която пилее своя творчески потенциал. - Берлинер Цайтунг
 
- "Орлов мост". Протестите на Орлов мост. Яростта и надеждата, че политическата класа може да бъде пометена, че същото ще се случи с монополите, с олигарсите... На този фон Владимир Зарев разказва историята на една изумителна и невъзможна любов. Постепенно Павел и Юлия извървяват пътя един към друг. Любовта им е неистова и нежна, и нараняваща. Всичко рухва, когато Павел споделя най-тъмната си тайна.
 

За Вас работодатели

Дирекция “Бюро по труда”- Ихтиман провежда процедура за кандидатстване на  работодатели за преференции по насърчителни мерки за заетост на безработни лица

 Дирекция “Бюро по труда”- Ихтимануведомява работодателите от общините Ихтиман, Костенец, Елен Пелин и Горна Малина, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на следните насърчителни мерки за заетост по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през месец юли 2017 г., както следва:

Мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места и наемат:

 1. Безработни лица, които са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” и са:

-          с непрекъснато поддържана регистрация не по-малко от 6 месеца, или

-          до 24-годишна възраст, или

-          с основно и по-ниско образование, или

-          на възраст над 50 години.

Мярката е по реда на чл. 51, ал.1 от ЗНЗ, съгласно който на работодателя се предоставят суми в размер до 50 на сто за трудови възнаграждения и осигуровки за сметка на работодателя за времето, през което наетото лице е било на работа и за посочен от работодателя период в интервала от 3 до 12 месеца.  

Свободни средства –  2484,00 лв.;

 2. Безработни лица с трайни увреждания, които са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”.

Мярката е по реда на чл. 51, ал.2 от ЗНЗ, съгласно който на работодателя се предоставят суми в размер до 75 на сто за трудови възнаграждения и осигуровки за сметка на работодателя за времето, през което наетото лице е било на работа и за посочен от работодателя период в интервала от 3 до 12 месеца.

Свободни средства – 3708,00 лв.;

 Отпускането на средства по двете мерки се осъществява под формата на схема за държавна помощ за наемане на лица в неравностойно положение или хора с увреждания при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) № 651/2014 г. на Комисията за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар.

За тях могат да кандидатстват предприятия, които осъществяват стопанска дейност и разкриват работни места във всички сектори на икономиката, с изключение на свързаните с преработката и продажбата на селскостопански продукти или със закриването на неконкурентоспособни въглищни мини, както и осъществяващи износ към трети държави или държави-членки или дейности, реализирани с условие за използване на местни за сметка на вносни стоки.

 Работодателите могат да подават заявки за свободни работни места и необходимите документи в 7-дневен срок от публикуване на обявата (в периода от 13до 21 юли 2017 г., включително).

 Допълнителна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда” - Ихтиман, както и на тел. 0724 8 5477.

 

 

Превоз за честването на 140 - годишния юбилей от рождението на Елин Пелин

Покана

Уважаеми съграждани и гости на Община Горна Малина,
Очакваме Ви в Байлово, за да отбележим заедно и тържествено 140-годишния юбилей от рождението на нашия земляк, класик на българската литература Елин Пелин.
На тържеството скъп гост ще бъде Президентът Румен Радев.
Община Горна Малина осигурява безплатен транспорт от населените места до Байлово и обратно.
 
 

Здравна информация

  Представяме Ви здравно-информационен материал, предоставен от Регионална здравна инспекция - Софийска област на тема „Наркотиците – докосване до реалността“. В материала е включена информация за нови видове наркотици и съвети към родителите - как да разговарят с децата си по този проблем.

Изтегли "Наркотиците - докосване до реалността" от тук

Изнесена приемна на ОИЦ-София в община Горна Малина

   На 6 юли (четвъртък) от 11.00 ч. до 14:00 ч. екипът на Областен информационен център София-град и София-област ще проведе изнесена приемна в Горна Малина (пл. „Родолюбие” 1). Посетителите на приемната ще бъдат запознати с актуални и предстоящи за кандидатстване процедури по програмите, които се финансират от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
   Всеки желаещ ще може да получи на място от експертите на ОИЦ напълно безплатна информация за: Оперативна програма (ОП) „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, ОП „Региони в растеж“, ОП „Околна среда“, ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ОП „Добро управление“, ОП „Инициатива за малки и средни предприятия“, Oперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Програма за развитие на селските райони и Програма за морско дело и рибарство. В рамките на инициативата ще бъдат раздадени информационни и рекламни материали.
 
   ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.001-0020-C01, изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 28 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
 

Важно!

    На основание чл. 32 от Закона за пчеларството, вр. чл. 8, ал. 2 от Наредба № 13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности и писмо вх. № 26.00-135/26.06.2017 г. по описа на община Горна Малина, Ви известяваме, че на 29.06.2017 г. (четвъртък) от 07:00 ч. до 18:00 ч. ще се извърши наземна дезинсекция и дезакаризация срещу бълхи и кърлежи в населените места на Община Горна Малина, както следва: с. Априлово, с. Байлово, с. Белопопци, с. Гайтанево, с. Горна Малина, с. Горно Камарци, с. Долна Малина, с. Долно Камарци, с. Макоцево, с. Негушево, с. Осойца, с. Саранци, с. Стъргел, с. Чеканчево.
  Собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне. По преценка на собствениците мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг.
  Препаратът, с който ще се извършва третирането е: „Бандит" 10 ЕВ, карантинен срок 24ч. при доза 0,04л./дка.
 
С пълния текст на цитираното по-горе писмо може да се запознаете тук
 

Мероприятия под мотото на 140-годишния юбилей от рождението на Елин Пелин

24.06.2017 г., 10.00 часа        

Еньовден в Осойца традицията продължава да е жива!

Самодейците ни от читалищата в Осойца, Белопопци, Горна Малина и Чеканчево смаяха литературните критици проф. Симеон ЯНЕВ, проф. Петър Стефанов, д-р Панко Анчев и писателя Георги Велев, участници в литературната дискусия за Елин Пелин.

24.06.2017 г., 13.00 часа

Дискусия за живота и творчеството на Елин Пелин

Литературните критици:  проф.  Симеон Янев, проф. Петър Стефанов,  д-р Панко Анчев и  Г-н  Георги Велев взеха участие в дискусия за живота и творчеството на нашия земляк, Елин Пелин. Присъстващите на дискусията слушаха с интерес и възхита.

25.06.2017 г.                                     

Детски пленер 2017 Байлово

Децата на пет еко работилници от селата -Байлово, Белопопци, Горна Малина, Априлово и Долно Камарци се събраха в село Байлово и показаха уменията си. От природни материали и отпадъци изработиха невероятни сувенири и макети. Дърворезбарят Явор Петров демонстрира пред децата уменията си. Зам. кмета на общината г-жа Цветанка Иванова връчи наградите от конкурса "Моят любим герой от творчеството на Елин Пелин".

За повече информация и снимки от събитията посетете: www.facebook.com/Admin.Gorna.Malina/

 

Агенция по заетостта

 
 

Стартира прием на заявления за обучения на заети лица

по ОП РЧР 2014-2020

 От 15.06.2017 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.

 Операцията ще предостави възможност на заетите да придобият нови или да разширят знанията и уменията си чрез придобиване на квалификация и ключови компетенции. По този начин тези лица ще повишат адекватността на своите умения спрямо актуалните нужди от страна на бизнеса. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура е 50 млн. лв.

 Желаещите да участват в проекта ще имат възможност да преминат професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери съгласно ПМС № 280/2015 г. Обучението по ключова компетентност може да бъде общуване на чужди езици – КК 2 или дигитална компетентност – КК 4. Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 85% от стойността на ваучера, а останалите 15% се доплащат от обучаваното лице.

 За целите на проекта е разработена услуга, даваща възможност на заетите лица да подават своето заявление по електронен път, без да е необходимо да посещават бюрата по труда, само в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

 Заявления ще се приемат и на хартиен носител, лично във всички Дирекции „Бюра по труда” в страната.

 Срокът за прием на заявления е до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. Очакванията са, че с планираните средства около 54 хиляди души ще могат да повишават квалификацията си.

 

Дарени книги на читалищата от г-н Иван Гранитски, проф. Симеон Янев и изд. „Захарий Стоянов”

   На 13 юни, в зала 9 на Общинска администрация Горна Малина, се проведе среща на секретарите и библиотекарите на народните читалища в нашата община с директора на издателство „Захарий Стоянов” г-н Иван Гранитски и с известния литературен критик и писател проф. Симеон Янев по повод 140 години от рождението на нашия земляк и знаменит писател Елин Пелин.
 
   Бе обсъден и наболелия от години проблем с липсата на пари за закупуване на нови книги за читалищните библиотеки в селата на цяла България.
Директорът на изд. „Захарий Стоянов” г-н Гранитски дари на 3 читалища издадените в 5 тома съчинения на Елин Пелин.
   Всяко от читалищата в общината получи и книги от двамата автори.
 
 

Първото обединено училище на територията на община Горна Малина

ОСНОВНОТО УЧИЛИЩЕ В АПРИЛОВО СТАВА ОБЕДИНЕНО (ОТ ПЪРВИ ДО ДЕСЕТИ КЛАС) ОТ НОВАТА УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА

Заповедта на Министъра на образованието и науката за преобразуването от Основно (I - VII клас) в Обединено (I - X клас) на училището в с. Априлово, община Горна Малина е от 22 май, а на снимката е обнародването й в Държавен вестник, бр. 44.

От 15 септември записалите се ученици в осми клас ще изучават една от двете професии "Лесовъд" или "Сладкар", а в девети клас - само за "Лесовъд" (ако има свободни места, защото професията се изучава от учебната 2016/2017 г.

След успешно завършване на Десети клас, учениците получават удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средното образование (чл. 131, ал. 1 от ЗПУО) и документ за професионална квалификация, което им дава право да продължат обучението си във втори гимназиален етап в друго, избрано от тях училище.

Заинтересованите ученици и родителите им, могат да получат подробна информация в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Априлово

Обява

Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони

 УДЪЛЖАВАНЕ СРОКЪТ НА ОБЯВЯВЕНИЯТ КОНКУРС

 Управителният съвет на Сдружение Местна инициативна група Елин Пелин-Горна Малина, съгласно чл. 20, ал. 1, т. 4 и т. 5 от Устава обявява конкурс за следната позиция:

1.    Счетоводител ½ бройка на непълно работно време 4 часа. Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:

-    да покрива критериите на чл.18 от Закона за счетоводството за съставителите на ГФО;

-    наличие на най-малко 1 г. опит в изпълнението на подхода ЛИДЕР - предимство;
-    наличие на свидетелство за управление на МПС категория В – предимство.

Изборът на кандидатите ще се извърши по документи и с интервю. С одобрените лица ще бъдат подписани предварителни споразумения за наемане. Трудовите договори с одобрените кандидати ще бъдат сключени след одобряване на Стратегията за ВОМР на МИГ Елин Пелин - Горна Малина от Управляващия орган на ПРСР 2014-2020г.

В срок до 13:00 часа на 09.06.2017 г. кандидатите подават писмено заявление в свободен текст до Управителния съвет на МИГ Елин Пелин -Горна Малина.

 В запечатан плик се подават и следните документи:
1.    Автобиография /CV/ - европейски формат
2.    Мотивационно писмо
3.    Копие от диплома за завършено висше образование и други документи, удостоверяващи допълнителни специализации и квалификации
4.    Копие от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит – трудова и /или осигурителна книжка и др.
5.    Копие от свидетелство за управление на МПС категория В – при наличие на такова.

Документи се подават в Деловодството на Община Горна Малина на адрес: с. Горна Малина, п.к.2131, пл. "Родолюбие" №1

На 19.06.2017 г. ще бъдат обявени избраните кандидати.

Покана

Съобщение

ДП "Национална компания железопътна инфраструктура"  уведомява, че ще бъде извършен ремонт на железопътния прелез на км 36+961 между с. Горна Малина и Военни формирования. Движението на МПС през жп прелеза ще бъде преустановено на 04/05.06.2017 г. от 23,00 ч. до 04,30 часа.

 

Съобщение

Известяваме всички собственици на земеделска и горска техника и машини за земни работи, че на 07.06.2017 г. в с. Априлово и с. Стъргел и на 08.06.2017 г. в с. Байлово, с. Гайтанево и с. Чеканчево ще се извършат годишни технически прегледи на земеделска, горска и извън пътна техника.

Съгласно писмо от Областна дирекция „Земеделие"- Софийска област вх. № 24.00-49/25.05.2017 г. по описа на Община Горна Малина, на неявилите се собственици ще бъдат издадени заповеди за спиране от движение на техниката, както и актове за нарушения съгласно Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

С пълния текст на цитираното по-горе писмо може да се запознаете тук

Съобщение

 
 На основание чл. 37и, ал. 8 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи настоящият протокол може да се обжалва по отношение на площта на разпределените имоти в 14-дневен срок пред Елинпелинския районен съд.
 
 

Провеждане на интервю за обявения конкурс за екип на МИГ Елин Пелин-Горна Малина

   На заседание на УС на МИГ, проведено на 30.05.2017 г. бе направен подбор на кандидати за екип на МИГ Елин Пелин-Горна Малина по следните критерии: административно съответствие и професионален опит.
   Преминалите първи етап кандидати, ще бъдат уведомени лично (по електронна поща) в 3 дневен срок за последващото интервю.
 

УС на МИГ Елин Пелин-Горна Малина

ЧЕСТВАНЕ ДЕНЯ НА ДЕТЕТО В ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА

   Седмицата на детето от 29 май до 4 юни 2017 г. е по инициатива и под патронажа на Държавна агенция за закрила на детето. Изработен е венилов транспарант, на който е публикуван Националния календар на седмицата, посветена на детето: „Всеки ден е Ден на детето“ с мероприятията, организирани за децата в общините на България.
    Мероприятията в Община Горна Малина са на първи и на трети юни, като най-значимото от тях е Мюзикълът "Ян Бибиян" - постановка на Детска градина "Вяра, Надежда, Любов" - Горна Малина.
 

31 май

Във връзка с отбелязването на 31 май - Световния ден без тютюнев дим, на Вашето внимание представяме здравно-информационен материал, предоставен от Регионална здравна инспекция - София област.

Здравно-информационен материал

Обява

Резултати от конкурса за есе на тема
„Каква да бъде моята Община ГОРНА МАЛИНА след 10 години”
 

ПЪРВА НАГРАДА:

 1. Десислава Василева – грамота и 100 лв.; - прочети есето тук
 2. Евелина Василева – грамота и 100 лв. - прочети есето тук

ВТОРА НАГРАДА:

 1. Мартин Иванов – грамота и 70  лв.; - прочети есето тук
 2. Петя Георгиева – грамота и 70  лв. - прочети есето тук

ТРЕТА НАГРАДА:

 Десислава Петкова – грамота и 50 лв. - прочети есето тук

 

1 юни Ден на детето

За децата от Община Горна Малина, на 1 юни - Ден на детето, ще бъде представен "Ян Бибиян"- мюзикъл по романа за даца от Елин Пелин, музика и либрето Юлиян Слабаков, в изпълнение на децата от Детска градина "Вяра, Надежда, Любов" - Горна Малина на сцената на читалището в Байлово от 10:30 часа.
 
 
Мюзикълът е част от програмата на Община Горна Малина за тържествено честване на 140-годишния юбилей от рождението на класика на българската литература и наш земляк от Байлово Елин Пелин.
 
 
Заповядайте!
Вход свободен!

ПРОЕКТ „УЧИЛИЩЕ ЗА УСПЕХ – МОДЕЛ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ, ОСНОВАН НА СИЛНИТЕ СТРАНИ“

 
 
 
Среща с родители, учители и Общинска администрация Горна Малина 26 май 2017 г., СУ „Христо Ботев“ – Горна Малина
 
 
   На срещата бяха представени и предложени за обсъждане методите и инструментите за пряка работа с учениците  и предстоящите дейности по проект „Училище за успех – Модел за образователна интеграция, основан на силните страни“ на Фондация „Институт за социални услуги в общността“, с партньори Средно училище „Христо Ботев” в с. Горна Малина и Община Горна Малина.
   Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
   Участниците в срещата - екипът на Фондация ИСУО, ръководството на СУ „Христо Ботев“, учители и възпитатели, представители на Общинска администрация Горна Малина и родители обсъдиха  набелязаните цели на Проекта и методите за тяхното реализиране чрез допълнителни занимания с учениците в риск от отпадане от училище – занимания по български език, математика, лични консултации с логопед и с психолог, както и занимания в клубове по интереси.
   Дискутирани бяха  възможностите за посещения на място от страна на психолога и координатора за работа с родители, с цел предоставяне на подкрепа за структуриране на процеса на учене, преодоляване на рискови ситуации в семейството и др.
   Родителите поставиха конкретни въпроси към преподавателите и консултантите за организацията на заниманията, индивидуалния подход и обратната връзка за резултатите на децата им.
    Готовност за подкрепа на семействата бе изразена и от страна на Общинска администрация Горна Малина.

"МАЛИНАЛЕ 2017"

ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА РЕГИОНАЛЕН АРТ ФЕСТ "МАЛИНАЛЕ 2017"
Ритуална зала Горна Малина
20 май - 25 юни 2017

   В третото издание на "Малинале" на тема: "Вдъхновение от творчеството и родния край на Елин Пелин" участват 21 художника от или свързани с Община Горна Малина.
   Изложбата е първа за най-младата участничка ДИЛЯНА ГОРАНОВА и за ПЕТЪР КЛЕЧКОВ от Байлово.
Изложбата е УНИКАЛНА.
    Уникална е поради факта, че има зададена конкретна тема: „Вдъхновение от творчеството и родния край на Елин Пелин”. А за да работи един творец по зададена тема, е необходимо първо да познава материята, и второ – да му се харесва, да е докоснала сърцето му, да го вдъхнови да твори.
    Кметът на общината инж. Ангел Жиланов поздрави творците и им благодари за участието: "Вашите картини, скулптури, пластики, графики и фотографии ще красят Ритуалната зала на община Горна Малина и ще дават духовна храна на ценителите на изкуството, ще напомнят на посетителите за Елин Пелин – за неговото творчество и за родния му край. Благодарим Ви за духовната наслада и удоволствие, с които ни дарихте. Бъдете здрави и нека Вашите музи Ви даряват ежедневно с творческа продуктивност!
Благодарим на семейството на писателя, че ни предостави картина на художничката Елка Иванова (1921 - 2001) – дъщеря на Елин Пелин.
Благодарим на акдемик Светлин Русев, че безвъзмездно ни предостави две картини на покойната си съпруга – художничката Лиляна Русева (1931 – 2009) - заслужила художничка, носител на орден „Кирил и Методий – Първа степен”, внучка на брат на дядо Йото – бащата на Елин Пелин.
Благодарим и на семейството на Стоян Чакъров (1934 – 2016) журналист, писател и художник от Байлово, че предостави картината "Елинпелиновата къща"."
От името на фамилията на Елин Пелин благодари Боян Иванов - син на писателя.

Съобщение


На основание чл. 32 от Закона за пчеларството, вр. чл. 8, ал. 2 от Наредба № 13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности и писмо вх. № 26.00-104/16.05.2017 г. по описа на община Горна Малина, известяваме, че на 22.05.2017 г. (понеделник) от 22:00 ч. до 03:00 ч. на 23.05.2017 г. (вторник)  ще се извърши дезинсекция срещу ларви и имаго на комари в населените места, находящи се на територията на община Горна Малина.

Собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне. По преценка на собствениците мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг.

Препаратът, с който ще се извърша третирането за намаляване популацията на комари е: „Ротрин" – карантинен срок – 24 часа (1 ден), при доза 0,05 л./декар.

 С пълния текст на цитираното по-горе писмо може да се запознаете тук.

Обява

Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони

 УДЪЛЖАВАНЕ СРОКЪТ НА ОБЯВЯВЕНИЯТ КОНКУРС

 Управителният съвет на Сдружение Местна инициативна група Елин Пелин-Горна Малина, съгласно чл. 20, ал. 1, т. 4 и т. 5 от Устава обявява конкурс за следните позиции:


1.    Експерт „Прилагане на стратегия за ВОМР” – 2 бройки на пълно работно време.

Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:
-    завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“;
-    професионален стаж най-малко 2 години;
-    наличие на най-малко 1 г. опит в изпълнението на подхода ЛИДЕР;
-    наличие на свидетелство за управление на МПС категория В – предимство.

2.    Експерт „Административни дейности” – 1 бройка на пълно работно време.

Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:
-    завършено висше образование, най-малко степен „бакалавър“;
-    професионален стаж най-малко 2 го­дини;
-    наличие на най-малко 1 г. опит в изпълнението на подхода ЛИДЕР;
-    наличие на свидетелство за управление на МПС категория В – предимство.

3.    Счетоводител ½ бройка на непълно работно време 4 часа. Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:
-    да покрива критериите на чл.18 от Закона за счетоводството за съставителите на ГФО;

-    наличие на най-малко 1 г. опит в изпълнението на подхода ЛИДЕР - предимство;
-    наличие на свидетелство за управление на МПС категория В – предимство.

Изборът на кандидатите ще извърши по документи и с интервю. С одобрените лица ще бъдат подписани предварителни споразумения за наемане. Трудовите договори с одобрените кандидати ще бъдат сключени след одобряване на Стратегията за ВОМР на МИГ Елин Пелин - Горна Малина от Управляващия орган на ПРСР 2014-2020г.

В срок до 17:00 часа на 26.05.2017 г. кандидатите подават писмено заявление в свободен текст до Управителния съвет на МИГ Елин Пелин -Горна Малина.

 В запечатан плик се подават и следните документи:
1.    Автобиография /CV/ - европейски формат
2.    Мотивационно писмо
3.    Копие от диплома за завършено висше образование и други документи, удостоверяващи допълнителни специализации и квалификации
4.    Копие от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит – трудова и /или осигурителна книжка и др.
5.    Копие от свидетелство за управление на МПС категория В – при наличие на такова.

Документи се подават в Деловодството на Община Горна Малина на адрес: с. Горна Малина, п.к.2131, пл. "Родолюбие" №1

На 30.05.2017 г. ще бъдат обявени избраните кандидати.

Златни медали и призове за момичетата от СК "ТЕА Денс"

   На 27-28 април в гр. Стара Загора се проведе Турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“. В надпреварата се включиха около 500 деца от цялата страна, като нивото на състезанието бе изключително високо.

   СК “ТЕА Денс“ участва с 27 момичета в различни категории и възрасти. От Община Горна Малина участваха 10 деца, 2 ансамбъла и 1 индивидуална състезателка. Състезанието завърши успешно за отборите и индивидуалните ни състезателикато нашите грации спечелиха общо 3 златни медала, 2 сребърни медала, 3 бронзови медала и 9 приза във финалната осмица.
 
   Момичетата от СК“ТЕА Денс“ – Горна Малина взеха златен медал в категория ансамбли родени 2009 г. Това са Мони, Диди, Ива, Калина и Александра с треньор Латина Цветанова.
 
   Във възраст ДМВ до 10 г, ансамбли топки малките ни Малинки заеха трета позиция, което е един прекрасен старт за тях за този сезон. В състава на отбора са Борислава, Рая, Никол, Гери и Тони. Индивидуалистката Виктория Колева, изигра своя нежен без уред и направи своя дебют в самостоятелната надпревара, като зае 5-та позиция в Деца родени 2009 г. Треньор на ансамбъла е Танита Ненкова.

Председателя  на СК „ТЕА Денс“ Теа Граматикова поздравява за успешния турнир своите треньори и състезатели. Успех и на предстоящите турнири и Държавни първенства.

Покана

ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА
 
 
Ви кани
 
На откриването на Регионалния арт фест “Малинале 2017”
на тема “Вдъхновение от творчеството и родния край на Елин Пелин” по случай 140-годишния юбилей от рождението на нашия знаменит земляк
 
 
20 май 2017 г. от 10:00 часа  в Ритуалната зала на  Горна Малина
Вход свободен

 
ИНЖ. АНГЕЛ ЖИЛАНОВ
Кмет на община Горна Малина

Информационна среща

                                          
На 9 май 2017 г., в СУ „Христо Ботев“ – Горна Малина, се проведе информационна среща за представяне на проект „Училище за успех – Модел за образователна интеграция, основан на силните страни“.
   Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
На срещата, организирана от Фондация „Институт за социални услуги в общността“ и партньорите по проекта – СУ „Христо Ботев“ и Общинска администрация Горна Малина, присъстваха  ученици, родители, преподаватели, кметове на населените места от общината, читалищни секретари и библиотекари, представители на НПО и други заинтересовани лица.
   Обсъдени бяха конкретните отговорности, взаимодействие между партньорите и сроковете за изпълнението на проекта.
   Г-жа Петева от ИСУО подчерта, че философията на проекта е основана на европейските позитивни методи за интеграция на децата и учениците в училищната среда: Всяко дете има своите силни и слаби страни и затова образованието ще е успешно, само когато има мрежа за личностна подкрепа.
    Училището е привлекателно, когато създава атмосфера на уважение и толерантност.
 

Обява

Община Горна Малина
 
 
ОБЯВЯВА
 
 
Конкурс за есе на тема „Каква да бъде моята Община ГОРНА МАЛИНА след 10 години”
 
 
Есето трябва да е до 2 машинописни страници, Times New Roman 14.
Кандидатите да са младежи от 15 до 29 години.
 
 
НАГРАДИ:
Първа награда – 100 лв., Втора награда – 70 лв., Трета награда – 50 лева и две поощрителни награди от по 25 лева.
 
Краен срок за получаване на творбите – 20 май на адрес:
Горна Малина, 2131
Община Горна Малина - деловодство
За Конкурса  „Каква да бъде моята Община ГОРНА МАЛИНА след 10 години”
ул. "Двадесет и първа" № 18
 

Ден на ученическото самоуправление

 На 9 май – Ден на Европа и на победата над хитлеристка Германия,  Йоан Стоянов от СУ "Христо Ботев" - Горна Малина бе  кмет на община Горна Малина за един ден

   На тази дата стана традиция в средното ни училище  да е ден на ученическото самоуправление.
   Тази година на директорския стол на г-н Нако Наков в СУ „Христо Ботев” „седна” Ивелина Темелкова от випуск 2017.
   Ученическият съвет на свое заседание за Кмет за един ден на Община Горна Малина бе избрал Йоан Стоянов от осми клас, за заместник-кмет – Славея Ценева от девети клас и за секретар на Общината – Цветелина Милушева – девети клас.
   Тримата младежи имаха среща с инж. Ангел Жиланов, след която се запознаха с работата на общинската администрация.
   В 10:00 часа започна срещата на Кмета инж. Жиланов с учениците от гимназиален етап, на която той направи презентация на Община Горна Малина – природни дадености, икономика, култура, образование, реализирани и бъдещи проекти.
   „За ръководството на Общината  е от особено значение виждането на младите хора за развитието й през следващите 10 години, - каза Кметът, - Обявявам конкурс за есе „Каква да бъде моята Община след 10 години”  - до 2 машинописни страници. Първа награда – 100 лв., Втора награда – 70 лв., Трета награда – 50 лева и две поощрителни награди от по 25 лева. Краен срок за получаване на творбите – 20 май.”
   На зададените от учениците въпроси, г-н  Жиланов отговори изчерпателно, записа си направените от тях предложения.
   След срещата, ученици и учители поднесоха цветя на паметника на загиналите бойци във войните от Горна Малина.

Шампионски титли за СК „ТЕА Денс"

 На 29 април 2017 г. в гр. София в Спортна зала „Триадица" се проведе Зоново първенство по Масов спорт „Гимнастрада". В състезанието участваха над 700 деца от страната. СК" ТЕА ДЕНС" участва с два отбора от Община Горна Малина. В най-малката възрастова група до 7 години, сладките котета на кака Латина заеха второ място, като успяха да развеселят публиката с оригиналните си костюми и забавни изпълнения.
Във възрастова група деца до 14 години отборът на Каубоите участва в категория малка формация с уред и взе златни медали, треньор на отбора е Латина Цветанова, ръководител на клуба Теа Граматикова.

След доброто представяне на отборите ни през есента предстои Държавно първенство „Гимнастрада", нека им пожелаем успех!

Заповед № 109 от 26.04.2017 г.

Заповед на инж. Ангел Жиланов, кмет на община Горна Малина, във връзка с Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, приета с ПМС № 182 от 24.09.1996 г.

Виж заповед № 109/26.04.2017 г.

Здравна информация

В изпълнение на дейности по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести/ХНБ/ 2014-2020 г., РЗИ - Софийска област предоставя четири тематично свързани здравно-информационни материала на Министерство на здравеопазването.

Хипертонията - причини и профилактика

10 лесни стъпки за отказ от тютюнопушенето

Солта - ползи и вреди за здравето

Препоръки за здравословно хранене

Обява

Обява с № 04.00-20(1) от 12.04.2017 г. до заинтересованите лица и общественост на основание чл.4, ал.2 от Наредбата за ОВОС, относно инвестиционно предложение за "Изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци" в с. Горна Малина.

Изтегли пълния текст на обявата от тук

Обява с № 04.00-20(2) от 24.04.2017 г. до заинтересованите лица и общественост на основание чл.6, ал.1 и ал.9 от Наредбата за ОВОС,  относно инвестиционно предложение за "Изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци" в с. Горна Малина.

Изтегли пълния текст на обявата от тук

Заповед № ОА-65 от 23.03.2017 г.

Със заповедта на Областна администрация Софийска област относно осигуряване на пожарна безопасност, прекратяването и гасенето на пожари в горския фонд може да се запознаете тук

 

Важно!

С  Ъ  О  Б  Щ  Е  Н  И  Е

Във връзка с писмо вх. № 26.00-73/07.04.2017 г. по описа на община Горна Малина, Ви известяваме, че на 10.04.2017 г. между 07:30 ч. и 18:00 ч., под ръководството на Нели Соколова – биолог, ще бъде извършена дезинсекция срещу бълхи и кърлежи (дезакаризация) на тревни площи с обществено предназначение (паркове, градинки и детски площадки) и дезинсекция срещу ларви на комари в установени битотопи (места със застоели и слаботечащи води) във всички населени места на територията на община Горна Малина.

Третирането ще се извършва с препарати, гарантиращи безопасността на хората, опазването на околната среда и не представляващи опасност за пчелите и пчелните семейства.

С пълния текст на цитираното по-горе писмо може да се запознаете тук

 

Държавно първенство по крикет

   На 25.03.2017 г. под патронажа на кмета на община Горна Малина, инж. Ангел Жиланов в зала "Арена Горна Малина" с. Горна Малина се проведе Държавно първенство по крикет за юноши до 15 год.  Гости бяха председателят на Федерацията по крикет и ръгби проф. Колев и заместник председателят г -н Тренев.

Класиране:

I място - КК "Лидер" с. Горна Малина

II място - КК "Варварите" гр. Самоков

III място - Национална крикет академия

IV място - КК "Юлис" гр. Елин Пелин

V място - Национална спортна академия

VI място - Училищен отбор гр. Самоков

 

Национална кампания "Великден за всеки"

   Стартира второто издание на кампанията "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо" под патронажа на омбудсмана на Република България.
   С набраните средства ще бъдат подпомогнати пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314,00 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.
   Разкрита е банкова сметка конкретно и единствено за целите на кампанията в УниКредит Булбанк, като титуляр е Български червен кръст (БЧК).
 

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGS

Или чрез SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg

На интернет платформата AMMADO

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

3 март - митинг - концерт

На 3 март, както всяка година, стотици граждани на община Горна Малина и много гости поднесоха цветя и венци и се преклониха пред Паметника на победата Арабаконак, изграден в памет на двете големи битки на руската армия с турската войска на Шиндарника (под връх Звездец), Арабаконашки проход, край Ташкесен дн. Саранци.

 

Местна инициативна група Елин Пелин-Горна Малина

На 27 февруари 2017 г. в салона на НЧ „Елин Пелин 1896“, гр. Елин Пелин се проведе Общо събрание на "Местна инициативна група – Елин Пелин - Горна Малина". С пълно единодушие бе приета Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Сдружението.

Конкурс

КОНКУРС
 
ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПЛАСТИЧЕН МОДЕЛ НА СТАТУЕТКА
ЗА НАЦИОНАЛНАТА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА „ЕЛИН ПЕЛИН“ ЗА 2017 ГОДИНА
В ЧЕСТ НА 140-ТА ГОДИШНИНА НА ПИСАТЕЛЯ 

 

Срок: 30 април 2017 г.

Вижте повече в подменю КУЛТУРА

Национален конкурс за детска рисунка

По повод 140-годишния юбилей от рождението на класика на българската литература и наш земляк от с. Байлово - Елин Пелин,
 
ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА
 
ОБЯВЯВА 
 
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА
„МОЯТ ЛЮБИМ ГЕРОЙ ОТ ТВОРЧЕСТВОТО НА ЕЛИН ПЕЛИН“
 
Повече информация може да намерите в меню "Общината", подменю "Култура"
 

Заповед № 403 / 25.10.2016 г.

   Заповед определяща услугите по чл.62 от Закона за местните данъци и такси, които ще се извършват на територията на община Горна Малина през 2017 г.:

 • Сметосъбиране и сметоизвозване;
 • Обезвреждане на битови отпадъци в депо;
 • Поддържане чистотата на териториите за обществено ползване

Изтегли пълен текст

Обява

Инвестиционно намерение от страна на община Горна Малина относно: "Реконструкция и ремонт на улици на територията на община Горна Малина по съществуващо положение с. Априлово - дължина 850 м."
 
Инвестиционно намерение от страна на община Горна Малина относно: "Реконструкция и ремонт на улици на територията на община Горна Малина по съществуващо положение с. Осойца - дължина 800 м."
 
Инвестиционно намерение от страна на община Горна Малина относно: "Реконструкция и ремонт на улици на територията на община Горна Малина по съществуващо положение с. Долно Камарци - дължина 800 м."
 
Инвестиционно намерение от страна на община Горна Малина относно: "Рехабилитация и реконструкция на общински пътища.
 

График

Превоз на пътуващите деца от ДГ "Вяра,Надежда,Любов" Горна Малина  за учебната 2016/2017 година
 

График

 ГРАФИК
ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА  АВТОБУСИТЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016/2017 г.
 ПО УТВЪРДЕНА ТРАНСПОРТНА СХЕМА
И МАРШРУТНИ РАЗПИСАНИЯ
ДО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ” – ГОРНА МАЛИНА
В СИЛА ОТ  15.09.2016 г.
 
НАСЕЛЕНО МЯСТО       Сутрин от населеното място
                     Час на тръгване

Горно Камарци        7.05

Стъргел                7.10
                       7.10
Долно Камарци          7.15
Саранци                7.25
Макоцево               7.05
Осойца                 7.15
Негушево               7.25
Байлово                7.15
Гайтанево              7.15
Долна Малина           7.25
Априлово               7.45
Военни жилища          7.40
Столник                7.40
Елин Пелин             7.40
Чеканчево              7.10
Белопопци              7.30
                       7.50

 

ТП "Държавно горско стопанство Елин Пелин"

   В изпълнение на разпоредбите на Закона за горите и Наредба № 8 от 11.05.2012 г. за условията и реда за защита на горските територии от пожари и предписание от Регионалната дирекция по горите гр. София, уведомяват собствениците и ползватели на обработваеми земеделски земи, граничещи с горски територии, че: "Земеделските култури и трайни насаждения, разположени в горските територии или граничещи с тях, се ограждат с минерализована ивица с широчина не по-малко от два метра, изградена в територията за земеделско ползване"
 
 
 

Обява

Провежда се процедура за преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за  "Проектиране на строителството на железопътна линия Видин - София: Актуализация на идейния проект за участъка II: Медковец - Руска Бяла" и участък III: "Руска Бяла - Столник""

Изтеглете пълен текст на обявата

Изкуство за всички

 

 

 

 

„Изкуство за всички” е проект на Дружество „Знание”- София, който се реализира с подкрепата на община Горна Малина и Арт център „Вихрони”.

Целта на проекта е 40 деца от общината да се докоснат до света на изкуството, да придобият нови умения и развият  талантите си.

Екипът на Дружество „Знание” и творците от Арт център „Вихрони” искрено вярваме, че чрез този проект показваме нова перспектива на децата, научаваме ги да намират красотата и в малките неща и стимулираме  ценностната им система.  

Настоящият проект стана възможен благодарение на фондация „Работилница за граждански инициативи” , по програма „Дъга” 2015-2017, с финансовата подкрепа на фондация „Велукс”

Протокол за разпределение на пасища, мери и ливади

   Протокол за разпределение на пасища, мери и ливади - общинска собственост. На основание чл. 37и, ал. 8 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи настоящият протокол може да се обжалва по отношение на площта на разпределените имоти в 14-дневен срок пред Елинпелинския районен съд.

 Изтегли протокол в .pdf формат

Съобщение - Дърва за огрев

СЪОБЩЕНИЕ

 ТП "Държавно горско стопанство Елин Пелин" Ви изпраща, информация относно утвърдените цени за директна продажба на дърва за огрев на физически лица и местата на временните складове от които може да се транспортират закупените дърва в териториалния обхват на дейност на стопанството за сведение.

Изтегли pdf с цени

Уведомление

Уведомление за инвестиционно предложение от ДП "Национална компания Железопътна Инфраструктура"

Изтегли уведомление

 

 

Новини