Важно!

Известяваме Ви, че на 13.06.2019 г., четвъртък между 08.30 ч. и 16.30 часа ще бъде извършена дезинсекция срещу бълхи и кърлежи (дезакаризация) в тревни площи с общестевно предназначение ( паркове, градинки, детски площадки) и 13.06.2019 г. от 21:00 ч. до 03:00 часа на 14.06.2019 г. ще се проведе дезинсекция срещу комари (имаго) във всички населени места на територията на община Горна Малина.
Обработките ще се проведат под ръководството на Елиза Котева - биолог.
 
Притежателите на пчелини/пчелни семейства следва да не допускат достъп на пчели в горепосочения часови диапазон и на упоменатите места, за да се предотврати отравянето им.
 
Писмо "Пест Корект" ООД виж
 
Писмо до кметовете на населените места в общината виж
 

Благодарствено писмо от Посолството на Франция в България

 

Френска делегация в Община Горна Малина

   На 28.05.2019 г. Община Горна Малина бе посетена от френска делегация в състав: г-н Жак Жиле, зам.-председател на Асоциацията на кметовете във Франция, председател на Асоциацията за обучение на представители на местната власт в Пюизе Фортер, член на комисията за Европа на Асоциацията на кметовете във Франция и кмет на община Шампинел, г-н Жан-Клод Десно, кмет на община Курсон ле Кариер и г-жа Мадлен Марешал, почетен кмет на Мезии, придружени от г-н Никола Мобек, аташе за институционално и техническо сътрудничество и г-жа Милена Иванова, отговорник проекти във Френското посолство в София.
 
 
   Целта на визитата бе да се види как са реализирани европейските проекти, как се съхранява и опазва чиста природата в Община Горна Малина и какви предизвикателства и проблеми за решаване стоят пред Кмета инж. Ангел Жиланов във връзка със сметището на територията на нашата община. Споделени бяха и добри практики във френските общини.

На срещата присъства и Йоан Стоянов, който този ден бе председател на Общински съвет Горна Малина по време на Ученическото самоуправление в общината.

 

Училищен план-прием на СУ за учебната 2019/2020 г.

 

Важно!

Заповед ОА-96/05.04.2019 г. на Областния управител на Софийска област за условията и реда за защита на горските територии от пожари, както и осигуряване на пожарната безопасност за защита на населението, опазването на частната, общинска и държавна собственост и във връзка със зачестилите пожари на територията на Софийска област

Изтегли от тук

 

 

Здравно-информационен материал

МОРБИЛИ Е СИЛНО ЗАРАЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ

ЕДИНСТВЕНАТА СИГУРНА ЗАЩИТА СРЕЩУ МОРБИЛИ Е ВАКСИНАТА

 

СЪГЛАСНО ИМУНИЗАЦИОННИЯ КАЛЕНДАР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,  НА ДЕЦАТА БЕЗПЛАТНО СЕ ПОСТАВЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОФИЛАКТИЧНА ИМУНИЗАЦИЯ С КОМБИНИРАНА ВАКСИНА СРЕЩУ МОРБИЛИ, ПАРОТИТ И РУБЕОЛА СЛЕД НАВЪРШВАНЕ НА 13 МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ И РЕИМУНИЗАЦИЯ С ТАКАВА НА  12 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.

На територията на Софийска област вече има регистрирани случаи от Морбили. Касае се за деца от 9 месечна до 2 годишна възраст, от ромските квартали на Ихтиман, Самоков и Костенец и са неимунизирани.

Здравето и живота на неимунизираните деца, при създалата се ситуация от Морбили в момента, е в опасност. Именно поради тази причина, и с цел ограничаване разпространението на морбилната инфекция, РЗИ – Софийска област призовава родителите на децата от 13 месеца до 18 годишна възраст да се обърнат към ОПЛ за справка по отношение на морбилната  ваксина, и ако не е приложена по някаква причина, то независимо, че детето е вече на 2, 3, 4, 5 и т.н. години, ваксината срещу Морбили, Паротит и Рубеола може и трябва да се приложи.

На Общопрактикуващите лекари е осигурена ваксина срещу Морбили, с която да обхващат както подлежащите деца, навършили 13 мес. възраст и тези на 12 години, така и пропуснатите, необхванати по някаква причина от 13 мес. възраст до 18 години.

ВАКСИНАТА ГАРАНТИРА В 99 %, ЧЕ  ИМУНИЗИРАНИТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ.

Какво представлява заболяването?
Морбили е вирусна инфекция, известна като „дребна шарка“ и е силно заразно инфекциозно заболяване. Инкубационният период на заболяването е до 21 дни и продължава обикновено около 9 -11 дни.
Заразяването става по въздушно-капков път, при кашляне, кихане, при близък и директен контакт с болен от Морбили. Източник на заразата е само човека.
Оплакванията започват най-често с хрема и суха кашлица, висока температура, дразнене на очите и характерен дребнопетнист обрив, първо по лицето, който по-късно слиза надолу към шията и тялото.
В хода на протичането на морбилната инфекция и след нея могат да се появят усложнения като Пневмония, Отит, Ларингит, а в някои случаи и много по-тежки, и може да се стигне и до смърт.

ДА НЕ ОСТАВЯМЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА НИ НА СЛУЧАЙНОСТТА, КОГАТО ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА ТОВА ТЕЖКО ЗАРАЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ  Е ВЪЗМОЖНО - ИМА ВАКСИНА.

 

ОБЩИНА ГОРНА МАЛИНА РАЗКРИ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ В Горна Малина

Адрес: с. Горна Малина, Спортен комплекс
Работно време: от 8:00 до 17:00 часа
Управител: Миглена Маринова
телефон за контакт: 0885999845

Центърът е с капацитет 20 места и е форма на почасова подкрепа на деца и пълнолетни лица, свързана с извършване на рехабилитация, социални и психологически консултации, съдействие за професионално ориентиране и реализация, възстановяване на умения за водене на самостоятелен живот, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване, включително за хора със зависимости. Социалната услуга може да се предоставя на широк кръг потребители.

Лицата, които желаят да ползват социални услуги, подават писмено заявление по настоящия адрес до директора на дирекция „Социално подпомагане“ - Елин Пелин, чрез Изнесеното работно място в с. Горна Малина.
Молба по образец за ползване на социалната услуга:
- Копие от експертно решение ТЕЛК/НЕЛК, медицински протокол на ЛКК или медицинско направление, ако има такива. (Копия на документите се представят само в случаите, в които Дирекцията за социално подпомагане не разполага с тях ).
- Документ за самоличност - за справка,
При необxодимост органите могат да изискват и други документи. Приемът на деца в центъра се извършва по реда на чл.20 от Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.

 

Анкетна карта

Мнението Ви е важно за нас! Ще сме Ви благодарни, ако го споделите чрез попълване на тази анонимна анкетна карта. Отговорите Ви ще ни помогнат да подобрим нашата работа и обслужването на клиентите.

Благодарим Ви предварително за участието в анкетата!

Анкетна карта за качеството на административното обслужване в община Горна Малина

Новини